Paleta electrica anti-insecte

Comanda acest produs in 3 secunde !

Doar introduceti numarul dvs. de telefon in campul de mai jos, noi va vom contacta imediat
iar produsul va ajunge la dvs. in 24 ore !

38,21 RON cu TVA

Paleta electrica anti-insecte

Paleta electrica functioneaza prin electrocutarea insectelor la nivelul fileului electrificat.

Pentru a o activa este necesara actionarea in acelasi timp a 2 butoane pozitionate la o distanta apreciabila care nu permite copiilor sa o activeze.

Date tehnice:


Alimentare:2 x 1,5 AA

Uz: interior/exterior

Dimensiuni: 14 x 3,6 x 40,5 cm (despliata)
            14 x 3,6 x 22 cm (pliata)

Aparatul are o durata medie de viata de 5 ani.  

 
Disponibil pe stoc

Garantie: 
pentru persoane juridice: 12 luni

                   pentru persoane fizice: 24 luni

Cod: 190050
 

Livrare prin curier rapid in 24h in toata tara de Luni-Sambata. Taxa transport 15 RON.


TANTARUL, DUSMANUL NOSTRU

Tantarul este o specie de insecta adaptata la mediul urban. La unele specii, la femela, nu se produce maturizarea oualor fara consumarea sangelui de mamifere. Se poate imperechea si in spatii restranse, in care traieste si in timpul iernii fara sa intre in diapauza.

Adultul depune ouale si iarna, csnd temperatura apei depaseste 10ºC (intre sfarsitul lui aprilie si mai); generatiile din primavara si vara se succed la fiecare 15–20 zile, in functie de temperatura apei. Dezvoltarea larvelor se realizeaza in ape statatoare.

Prin intepatura lor pot fi transmise multe boli infectioase, unele deosebit de grave, cum ar fi malaria, febra galbena, denga si diferite forme de encefalite.

Desi bolile infectioase transmise sunt frecvente in zonele tropicale si subtropicale, diferite cazuri au fost inregistrate si in Romania. In anul 1996 a existat o epidemie de encefalita cauzata de virusul West Nile, transmis prin intepatura tantarilor. Raportul final a constatat un numar total de 393 de cazuri de infectie, soldat cu 17 decese.

Copiii sunt tinte ideale pentru tantari: au pielea subtire, vasele sanguine superficiale, usor de patruns.

Copilul nu suporta mancarimea, cauzandu-si, prin scarpinare excesiva, mici rani care favorizeazã infectarea cu bacteriile aflate in mod normal pe piele.

La persoanele sensibile, reactia depaseste mancarimea normala, mai ales daca intepaturile sunt numeroase si in mai multe locuri: zonele afectate se umfla si starea de rau se generalizeaza (urticarie, scaderea tensiunii sanguine, simptome gastrointestinale, hipertermie si soc anafilactic).

Toate acestea demonstreaza ca, in conditiile existentei vectorului (tantarul), daca o sursa de infectie patrunde in teritoriu, lantul epidemiologic poate continua, dezvoltandu-se cu repeziciune.

Din prisma bolilor transmisibile, tantarii nu mai sunt un pericol real decat in tarile exotice unde raspandesc malaria. Cu toate acestea, spray-ul impotriva lor nu este un moft, mai ales ca tantarul inteapa de mai multe ori in acelasi loc si poate provoca o reactie uneori severa.
De foarte putine ori veti simti o intepatura de tantar. Cea care provoaca mancarime, dar si roseata si umflarea pielii este... saliva femelei de tantar. Numai aceasta musca, niciodata si masculul.
O femela-tantar poate intepa de mai multe ori in acelasi loc.

Tantarii ii regasiti oriunde: pe lacuri,mlastini,in delta gradini de zarzavaturi etc.

Posibilitatea sa intrati in contact cu minusculele vietati in astfel de locuri este de aproape 100%.

Nu agresati intepatura!

Dupa intepatura, cea care produce disconfort este mancarimea care apare aproape instantaneu. Daca agresati locul tocmai din cauza mancarimii, riscati sa rupeti pielea si sa o suprainfectati.