Aparat ultrasunete impotriva cariilor de lemn SC 15C (20mp)

Comanda acest produs in 3 secunde !

Doar introduceti numarul dvs. de telefon in campul de mai jos, noi va vom contacta imediat
iar produsul va ajunge la dvs. in 24 ore !

82,37 RON cu TVA

Aparat ultrasunete impotriva cariilor de lemn SC 15C (20mp)

Radarcan SC15C este un aparat care are o o boxa speciala, capabila sa redea sunete de inalta frecventa, ce afecteaza sistemul nervos al cariilor de lemn. Protejeaza atat mobilierul cat si structura de lemn a locuintei. Este un aparat cu ultrasunete care actioneaza pe o arie de pana la 20 mp. Are o efiecienta marita in faza a 3 -a de viata a cariei de lemn  (faza a 1 -a ou , faza a 2 -a larva, faza a 3 -a insecta zburatoare).

Aparatul are o durata medie de viata de 5 ani. 

Date tehnice:


Alimentare: 110-230V

Suprafata acoperita: pana la 20 mp

Consum: 5 W


Disponibil pe stoc


Garantie:
  pentru persoane juridice: 12 luni

                   pentru persoane fizice: 24 luni

Produs in Spania

 
Cod: 110009

Livrare prin curier rapid in 24h in toata tara de Luni-Sambata. Taxa transport 15 RON.


In Europa centrala si de Est apar circa 76 de specii din aceasta familie, care sunt daunatori tipici ai lemnului.
 
Aspect: in functie de specie au 1, 5 – 6 mm lungime; ca si trasatura caracteristica tuturor speciilor, este faptul ca pot sa-si ascunda capul sub platosa gatului, asa ca par, la prima vedere, ca si cum ar avea platosa trasa peste cap, sub forma unei glugi; corpul este cilindric si aripile (elitrele) acopera intreaga parte posterioara a corpului; antenele sunt lungi, impartite in mai multe segmente si nu prezinta la capat forma obisnuita de maciuca; larvele, care sunt supranumite ”viermii lemnului”, sunt ingustate in zona abdominala si au trei perechi de picioare in zona toracica; au un cap bine diferentiat, de culoare inchisa, in care se insereaza aparatul bucal pentru masticat si rupt cu mandibule puternice.
 
Biologie: Pentru a-si gasi perechea in vederea reproducerii, carii adulti bat cu partea anterioara a corpului in peretii de lemn ai coridoarelor roase.
Aceste zgomote pot fi auzite foarte clar chiar si de oameni. Dupa ce se reproduc, femelele isi depun ouale in gaurile si crapaturile din lemnul constructiilor.
Larvele care ies din oua dupa 3-4 saptamani, incep sa sape in lemn, pentru a se hrani. Durata evolutiei larvare depinde mult de conditiile de mediu si tine 1-8 ani.
Larvele au nevoie de cel putin 10% umiditate a lemnului pentru a supravietui, dar nivelul optim al umiditatii este totusi de 50%. Ultimul stadiu larvar se transforma in pupa si apoi are loc metamorfoza in gandac adult.
Femelele adulte parasesc coridoarele sapate, gaurind peretii de lemn si luandu-si zborul prin respectivele deschizaturi, a caror marime si forma depind de specie si oscilează ca valori ontre 1,5 – 5mm.
 
Raspandire: Carii de lemn sunt in toata lumea raspanditi. Pot fi gasiti in lemnul de constructii (de foioase sau conifere) folosit in apartamente si case, unde raman activi tot anul.
 
Daunator: Din cauza ca larvele rod si sapa pentru a se hrani, ele pot distruge in intregime obiecte valoroase din lemn (sculpturi, mobila). Grinzile de sustinere pot fi afectate in asa masura, incat sa fie in pericol de prabusire.